Thursday, 19 February 2009

A face radio inseamna:

Fac o pauza in seria de imagini ca sa-ti arat o secventa din ceea ce se cheama "a face radio".

Aici mi-am permis sa postez un filmuletzzz care duce si la alte filmuletzzze tot din aceeasi serie si care ne arata cum se facea radio prin anii 80. Dupa mine "a face radio" inseamna ce facea baiatu asta din filmuletz Elvis Duran pe nume care este cineva in radioul american.

Eu am ramas uimit cum se realizau programele chiar si fara calculatoare si acum imi dau seama ca radioul s-a alterat destul de mult de la ce a fost si ce este astazi. Cu prea multe reguli care nu-ti dau voie sa faci lucrurile asa cum iti place, omul de radio e tot mai legat la maini, vin catusele unele peste altele si nu in ultimul rand la noi in tara s-a uitat ca radioul este pe langa un mijloc de informare un mediu prin care se vrea a se transmite divertisment, ori cum sa faci acest lucru cand, tot ceea ce conteaza sunt ideile "oamenilor corporatisti" care conduc azi posturile si care nu au nimic din acel spirit extraordinar ce-l defineste pe omul care reuseste cu vorbele sale dintre patru pereti sa binedispuna ascultatorul.
Filmuletzzzele sunt de la Z100 cel mai tare post de radio din NewYork.

Arunca o privire s-ar putea sa-ti placa!

Later edit: Am mai inserat câteva filmulețe de la Z100 din aceeași perioadă. (1990-1991)
4 comments:

 1. Super filmulet. Am ramas shocat. Ce face tipul cu telefoanele, cum prelucreaza pe loc banda, si cum difuzeaza cu totul altceva decat ceea ce se aude in studio.
  E cam ca in fotografie, cand mai demult (sau in cazul unora si acum) se foloseau aparatele pe film (dar nu folosirea ci developarea filmului, aplicarea diferitelor efectem, filtre, culori, tonuri, este ceea ce dadea farmec procesului).
  Asa cum zici Mircea, unele chestii s-au pierdut in timp, au fost uitate, sau transformate in "must do it this way - corporate order" ca daca el e seful, indiferent ca nimeni nu e de acord, in final, toata lumea ii da dreptate si se conformeaza.
  Si eu urasc la fel de mult ca si tine, prizonieratul asta, creat atat pe TV (nici nu ma mai pot uita la TV - din acelasi motiv spus mai sus) cat si pe radio. Internetul mai reuseste sa supravietuiasca prin bloguri, fotografii, filmulete, oameni simpli, normali, lucruri simple spuse cum trebuie.
  Ai un blog Super. Tine-o tot asa

  ReplyDelete
 2. Alex asta asa e si asta e un rezultat al globalizarii la care si tara noastra se grabeste sa participe. Din pacate nici cum nu e bine. Daca nu intram in hora cu marile puteri ca sa mai apucam sa facem si noi doi, trei pasi corecti naiba ne ia iar daca intram totusi in joc trebuie sa jucam pe stilul lor, chiar daca asta inseamna sa facem multe compromisuri de peste tot si in toate domeniile. Cam asta-i treaba cu za corporate guy.
  Multzam de apreciere.
  Respect

  ReplyDelete
 3. A face radio inseamna a iubi media, media cu toate formele ei. Si cum a iubi inseamna a accepta, a inova, a te adapta, sincer nu cred ca radioul si-a pierdut din valoare. Si atunci ca si acum sefii sunt aceeasi, oamenii de valoare razbat sau nu... fiecare cu norocul lui. Cred ca ar trebui sa nu iti pierzi optimismul si sa crezi in valoarea pe care o are media... esti inca la varsta la care poti spera ca noi, cei tineri din presa, nealteratii, avem un cuvant de spus.

  ReplyDelete
 4. @Anonim : Imi pare rau ca filmuletul nu mai este disponibil pe you tube, era extraordinar (o sa-l mai caut, si daca il gasesc o sa-l postez din nou)
  Multumesc frumos pentru mesaj si sa auzim de bine ;)

  ReplyDelete

Got something to say? Write down below please :)