Monday, 28 September 2009

amintiri marca BBC


Am găsit un site foarte interesant plin cu fotografii și amănunte de la începuturile BBC-ului (British Broadcasting Company Ltd).
Sunt memorii frumoase ale unor vremuri de mult trecute, dar folositoare pentru iubitorii radioului și nu numai.

BBC a fost fondat de catre John Reith la 18 Octombrie 1922, dar compania originală a fost creată în anul 1922 de către un grup de 6 companii de telecomunicații: Marconi Radio Communication CompanyMetropolitan-Vickers, General Electric, Western Electric, și British Thomson-Houston.

Oricum istoria BBC-ului este lunga și interesantă. Vă mai spun că prima emisie a fost la 14 noiembrie al aceluiaș an, din stația 2LO care era situată chiar în casa lui Marconi din Londra. Marconi fiind inventatorul radioulul.

Primul link este cu poze și  povestiri, iar celelalte două sunt site-ul oficial al BBC și Wikipedia, care după rezultatul unor statistici, a devenit mai precis în informații decât Encyclopedia Britannica.

http://www.btinternet.com/~roger.beckwith/bh/menu.htm
http://www.bbc.co.uk/historyofthebbc/innovation/index.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Bbc

Vă prezint logo-urile care au simbolizat BBC-ul de-a lungul timpului, și pe care le gasiți mai amanunțite pe site-ul acesta și pe acesta.


 
 

Aceste logo-uri sunt cele principale, deoarece azi sunt foarte multe posturi TV și Radio marca BBC, care au fiecare sigla lor.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment

Got something to say? Write down below please :)